کنترل فرمان خودرو(کروز کنترل خودرو)
کنترل فرمان چیست؟
کنترل فرمان از سری گجت هایی است که می توانید برای ماشین خود در نظر داشته باشید. اگر شما هم میخواهید برای ماشین خود کنترل فرمان تهیه کنید پس بهتر است با انواع آن آشنا شوید.
کنترل فرمان چیست؟
کروز کنترل یک سیستم الکترونیکی است که سرعت حرکت خودروی شما را کنترل می کند. هنگامی که آن را تنظیم کردید، ماشین با سرعت انتخاب شده بدون نیاز به قرار دادن پای خود روی پدال گاز به رانندگی ادامه می دهد. این یک کمک مفید برای زمانی است که در بزرگراه ها رانندگی می کنید که سرعت ماشین را از خزش ناخواسته به سمت بالا متوقف می کند و تضمین می کند که هیچ محدودیت سرعتی را زیر پا نمی گذارید. همچنین برای کاهش خستگی و فشار پا در رانندگیهای طولانی مفید است، در ادامه این سری از گجت های ماشین را به شما معرفی می کنیم.
نحوه عملکرد کروز کنترل در خودرو:
سیستمهای کروز کنترل قدیمیتر سرعت خودرو را با کابل کنترل میکردند، اما آخرین نسخهها از حسگرهای الکترونیکی، مانند رادار و یک ماژول کنترل، برای اطمینان از حفظ سرعت خودرو از خودروی جلویی استفاده میکنند. آنها به راننده اجازه می دهند تا سرعت مورد نظر خود را تنظیم کند و به آن پایبند باشد حتی اگر ماشین از شیب تند بالا یا پایین برود.
آشنایی با نحوه عملکر کروز کنترل در خودرو و ماشین های رانندگی:
دکمههای تنظیم و لغو کروز کنترل اغلب روی فرمان خودرو قرار میگیرند، اما میتوانند روی یک کنترلر نیز قرار گیرند. برای فعال کردن کروز کنترل باید به سرعتی که میخواهید ماشین شما با آن حرکت کند، شتاب دهید و سپس دکمه تنظیم را فشار دهید. بسیاری از سیستم ها به راننده اجازه می دهند فاصله بین خودروی خود و خودروی جلویی را تنظیم کند.
چه زمانی باید از کروز کنترل استفاده کرد؟
کروز کنترل برای رانندگی در بزرگراههای مسافتهای طولانی زمانی که مایلها بدون تغییر محدودیت سرعت و با حداقل ورودی فرمان رانندگی میکنید، بهترین گزینه است. اکثر سیستمها فقط در سرعتهای بالاتر از 40 کیلومتر در ساعت کار میکنند، بنابراین بعید است بتوانید در جادههای شلوغ و شهری که سرعت متوسط آن پایین است از آن استفاده کنید.
چه زمانی نباید از کروز کنترل استفاده کرد؟
کروز کنترل استاندارد برای جادههایی با پیچهای زیاد یا ترافیک توقف-شروع خوب نیست، زیرا ممکن است مجبور شوید مرتباً سیستم را غیرفعال کنید. با این حال، برخی از پیچیدهترین سیستمهای کروز کنترل تطبیقی میتوانند در صورت ایجاد ترافیک کوتاه، خودرو را در مسیر خود در بزرگراه متوقف کنند و سپس با شروع حرکت سایر وسایل نقلیه، دوباره از آن دور شوند.
این سیستمها از رادار برای نظارت بر سرعت سایر وسایل نقلیه استفاده می کنند و این بدان معنی است که آنها می توانند در پیش بینی توقف و کاهش سرعت خودرو در زمان مناسب بهتر از راننده باشند.
تشخیص کروز کنترل
چگونه میتوانم تشخیص دهم که ماشین من کروز کنترل دارد؟
بهترین راه برای بررسی اینکه آیا ماشین شما مجهز به کروز کنترل است یا خیر، و اگر چنین است چه نوع و چگونه از آن استفاده کنید، این است که دفترچه راهنمای مالک خود را بررسی کنید. با این حال، اگر ماشین دکمههایی روی فرمان داشته باشد که عبارت «کروز»، «لغو»، «res» و «تنظیم» را نشان میدهد، اینها کلیدهای کروز کنترل خواهند بود.
انواع کروز کنترل
در ادامه به صورت کامل کروز کنترل را به شما معرفی می کنیم:
کروز کنترل ساده:
کروزکنترل ساده از خصوصیات ابتدایی سیستم کمک راننده است که در اکثر خودروها وجود دارد. با استفاده از این کروز کنترل راننده میتواند سرعت خودرو را بر روی میزان مشخصی تنظیم کند. همچنین باید بگوییم که راننده میتواند به صورت دستی آن را غیرفعال کند یا با فشار پدال ترمز، این فرآیند را متوقف کند.
معرفی انواع کنترل کروز های فرمان به همراه ویژگی های آن ها
کروز کنترل تطبیقی:
سیستمهای پیچیدهتر کروز کنترل تطبیقی (ACC) سرعت حرکت خودرو را تغییر میدهند تا فاصله مشخصی از خودروی جلویی داشته باشند، و برخی از سیستمها میتوانند کنترل رانندگی را در ترافیک توقف و شروع نگه دارند. پیشرفتهترین سیستمهای کروز کنترل نیز با ویژگیهای پیشرفته کمک راننده خودرو کار میکنند تا اطمینان حاصل کنند که خودرو در مسیر خود، در مکان مناسب در جاده در هنگام پیچها میماند و برای جلوگیری از برخورد احتمالی با سایر وسایل نقلیه و کاربران جاده واکنش نشان میدهد.
کلام آخر:
سیستم کروز کنترل سرعت ماشین شما را به همان روشی که شما انجام می دهید، با تنظیم موقعیت پدال گاز کنترل می کند. اما کروز کنترل به جای فشار دادن پدال، سوپاپ دریچه گاز را با یک کابل متصل به یک محرک فعال می کند. سوپاپ دریچه گاز با محدود کردن میزان هوای ورودی موتور، قدرت و سرعت موتور را کنترل می کند.